Basiscursus Fotografie Vervolg – 1 dag

Categorie:

Beschrijving

Basiscursus fotografie – vervolg

za 15 juni 2019 — 09.30 – 16.30 uur

E-mail me bij nieuwe data

Voor: DSLR- of systeemcamera met A (Av), P, S (Tv) en M stand

Basiscursus fotografie vervolg – 1 dag

In het vervolg van de basiscursus fotografie gaan we verder in op de belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd en ISO) en leer je meer over de geavanceerde instellingen van je camera en over compositie.

Een groot deel van de dag bestaat uit werken in de praktijk en het bespreken van de gemaakte foto’s. Hierdoor sluiten theorie en praktijk naadloos op elkaar aan. Tijdens de bespreking geeft de docent aanvullende tips zodat je nog meer leert over fotografie.

Waarom deze cursus?

Slechts € 109,- incl. BTW

Sluit aan op de basiscursus fotografie

Kleine groepen

Ervaren fotografiedocent

Veel persoonlijke aandacht

Certificaat van deelname

Inclusief koffie en thee

Inclusief reader met alle informatie

Studioruimte aanwezig

Aansluitende vervolgcursussen

Inclusief lunch

3 maanden follow-up (3 maanden incl. feedback)

ochtend

programma

De basiscursus fotografie vervolg begint met een aantal geavanceerde camera-instellingen die ervoor zorgen dat jij je camera nog beter leert kennen. We bespreken de voor- en nadelen van fotograferen in RAW en/of JPEG. Verder gaan we in op verschillende lichtmeetmethodes en kleurruimtes en hoe je die kan instellen in je camera. Bij belichting hoort een histogram en tijdens deze dag leer je hoe je optimaal gebruikmaakt van het histogram en leer je gebruik te maken van de witbalans.

middag

programma

In de middag werken we met standpunt en compositie. Aan de hand van de theorie ga je aan de slag met een foto-opdracht, zodat je direct het effect van verschillende composities en/of standpunten gaat ervaren in de praktijk. Na het fotograferen bespreken we de foto’s. Dit is vaak het meest leerzame deel van de cursus, omdat je leert wat jij wel en niet mooi vindt aan een foto door ook het werk van andere cursisten te bekijken en te bespreken.

na afloop

vervolg

Na afloop van de cursus blijven we je nog 3 maanden motiveren en stimuleren. Verdeeld over deze periode ontvang je 3 foto-opdrachten per e-mail. Door deze opdrachten uit te voeren, blijf je bezig met fotografie en blijft de opgedane kennis beter in je geheugen hangen. Natuurlijk krijg je van ons feedback als je de resultaten van de opdrachten terugstuurt.

Vereisten om deel te nemen

Om deel te kunnen nemen aan deze workshop is het belangrijk dat je enige basiskennis in de fotografie hebt. Je weet in ieder geval wat de begrippen diafragma, sluitertijd en ISO betekenen en hoe je ze kunt instellen op je camera. Als je de basiscursus fotografie hebt gevolgd, is dat ook voldoende om deel te nemen.

DOE MEE

Meld je aan voor de basiscursus fotografie vervolg!

Ben je enthousiast geworden en wil je meer te weten komen over je camera en het vervolg op de basisprincipes van fotografie? Of wil je deze cursus graag cadeau geven?

Meld je dan aan!