Workshop portretfotografie – 1 dag

Categorie:

Beschrijving

Workshop portretfotografie

za 8 juni 2019 — 09.30 – 16.30 uur

za 29 juni 2019 — 09.30 – 16.30 uur

E-mail me bij nieuwe data

Voor: DSLR- of systeemcamera met de mogelijkheid objectieven te wisselen

Workshop portretfotografie – 1 dag

De workshop portretfotografie gaat in op de basis van portretfotografie. De ideale cursus voor iedereen die meer wil leren over het fotograferen van mensen met behulp van flitslampen/reportageflitser(s) in een fotostudio. Let op: het is wel belangrijk om wat basiskennis in de fotografie te hebben.

We gaan in deze cursus aan de slag met een basisopstelling en bouwen die langzaamaan uit. Ook leer je meer over allerlei hulpmiddelen voor in de studio, zoals een lichtmeter, grids, reflectieschermen, et cetera. Aan het eind van de dag heb je voldoende basiskennis om een mooi portret te kunnen maken en daarbij gebruik te maken van verschillende lichtbronnen. Door de groepen klein te houden is er voldoende persoonlijke aandacht. De cursus wordt gegeven door een of twee professionele fotografen met ruime praktijkervaring.

Waarom deze cursus?

Slechts € 109,- incl. BTW

Basis van studiofotografie

Max. 4 cursisten

Ervaren fotografiedocent

Veel persoonlijke aandacht

Certificaat van deelname

Inclusief koffie en thee

Inclusief reader met alle informatie

Studioruimte aanwezig

Aansluitende vervolgcursussen

Inclusief lunch

3 maanden follow-up (3 maanden incl. feedback)

dag

programma

We beginnen de dag met een kort stukje theorie over het gebruik van natuurlijke lichtbronnen, bijvoorbeeld een raam. Verder leer je een aantal verschillende belichtingsmogelijkheden in de fotografie, die we vervolgens direct in de praktijk toepassen. We maken een basisopstelling in de studio en van daaruit gaan we aan de slag met portretfotografie in de verschillende belichtingsstijlen. Ook gaan we in op de camera-instellingen die je in diverse situaties kunt gebruiken.

na afloop

vervolg

Na afloop van de cursus blijven we je nog 3 maanden motiveren en stimuleren. Verdeeld over deze periode ontvang je 3 foto-opdrachten per e-mail. Door deze opdrachten uit te voeren, blijf je bezig met fotografie en blijft de opgedane kennis beter in je geheugen hangen. Natuurlijk krijg je van ons feedback als je de resultaten van de opdrachten terugstuurt.

vereisten

voor deelname

Om deel te kunnen nemen aan deze workshop is het belangrijk dat je enige basiskennis in de fotografie hebt. Je weet in ieder geval wat de begrippen diafragma, sluitertijd en ISO beteken en hoe je ze kunt instellen op je camera. Als je de basiscursus fotografie hebt gevolgd, is dat ook voldoende om deel te nemen.

DOE MEE

Meld je aan voor de workshop portretfotografie!

Ben je enthousiast geworden en wil je meer te weten komen over je studiofotografie en portretfotografie? Of wil je deze cursus graag cadeau geven?

Meld je dan aan!